Ondernemen is een vak apart

Je gaat niet alleen de uitdaging met een nieuwe wereld aan maar ook met jezelf. Ga jij gelijk zelf aan de slag ? Of verzamel je een groep mensen om je heen die meedenken met je?

Ieder heeft zo zijn eigen manier van ondernemen. Wij van The Amigos stimuleren iedere vorm van ondernemen en zorgen ervoor dat ondernemers waken voor valkuilen waar ook wij mee te maken hebben gehad. Tijdens een van onze intake werden ook wij met de neus op de feiten gedrukt over hoe hard de realiteit is als ondernemer.

Op een vroege maandagochtend was er een intake gepland met een Young Creator die enorm enthousiast binnenkwam. Dit gaf ons zelf ook direct een boost om met hem in gesprek te gaan. Tijdens het gesprek stelde wij als innovatie consultants vragen om de ondernemer beter te begrijpen, te kijken naar de kansen voor hem en ook zijn blokkades verduidelijken. Toen wij de vraag stelde “Waar lig je wakker door?” sprongen de tranen in zijn ogen en voelde wij zijn angst. Hij vertelde dat hij een angst heeft van falen en daarom succes wil boeken met zijn onderneming. Helaas was hij hierdoor de focus op zijn businessplan verloren.

Samen met The Amigos zijn wij door gaan pakken om de ambitie van de ondernemer te laten winnen van het gevoel van falen. Dit hebben wij gedaan met een interne analyse voor zijn bedrijfsprocessen, een doelgroepanalyse om zijn brandingstrategie te bepalen en zo de basis voor een innovatieplan gegeven om zijn product nog sterker om de markt te brengen. Met dit plan zijn wij gaan brainstormen middels verschillende technieken om een creatief concept te kunnen ontwikkelen. Met als doel om een concepttesting bij potentiële klanten uit te kunnen voeren. Met de resultaten van de testing zijn wij samen met de ondernemer gaan door ontwikkelen en is hij bijna klaar om zijn product te realiseren.

Het succesmoment van The Amigos was hier dat we een ondernemer hebben geholpen met het maken van de vertaalslag van droom naar werkelijkheid. Dit alles op een persoonlijke manier waar de ondernemer zich in kon vinden. Wij van The Amigos blijven daarom altijd zoeken naar passende oplossing en streven naar een totaalpakket aanbieden zodat ondernemers “Amigos voor het leven” worden. Jouw droom wordt is onze ambitie!